На Конгреса беше поискана оставката на председателя и смяна на

...
 На Конгреса беше поискана оставката на председателя и смяна на
Коментари Харесай

Страхил Ангелов: Изключените от Конгреса на БСП дори не гласуват за БСП

 „ На Конгреса беше поискана оставката на ръководителя и промяна на дневния ред, само че гласуването не удовлетвори желанието на тази агитка. Аз такова държание не съм виждал до момента. “ Така делегатът на Конгреса на Българска социалистическа партия Страхил Ангелов разяснява държанието на така наречен вътрешна съпротива по време на съвещанието в НДК.
В предаването  „ Твоят ден “ на Nova News той изясни, че не може да има вътрешнопартиен плурализъм. „ Когато твоите възгледи се разграничават диаметрално с това, което е партията ти, тогава е форма на шизофрения, в случай че продължаваш да стоиш  в нея. Тези хора са изключени поради държанието им, което беше меко казано надменно, непочтено и неподобаващо за политически конгрес “, сподели още той по отношение на решението на Конгреса да изключи 13 членове на партията, които опорочиха началото на съвещанието. Тези хора сами излязоха от залата, откакто изгубиха гласуването, посочи Ангелов.
По думите му доста от тези хора даже не са дали своят вот за Българска социалистическа партия. „ Вчера чета, че Ангел Найденов бил напуснал Българска социалистическа партия. Той беше 8 мандата народен представител от левицата и последните две години нямам доверие да е дал своя вот за Българска социалистическа партия, в случай че жена му Мая Манолова също беше претендент от друга партия. Защо да продължаваш да стоиш в една партия в случай, че даже не гласуваш за нея? “, попита той е даде още един образец с Петър Витанов и метода, по който е дал своя вот в европарламента.
Страхил Ангелов изрази удивление от наличието на Срегей Станишев на Конгреса. „ Това ли е научил за толкоз време в политиката, да отиде и да вика пред вратата “оставка “ по време на отчета на ръководителя? “, попита той и добави: „ Тези хора можеха умерено да станат и да подлагат на критика отчета, да желаят да се промени програмата. Но те нямаха такива претенции и непосредствено излязоха на трибуната. С държанието си накараха даже и искрено не симпатизиращи на Нинова да гласоподават за нея. “
Ангелов разяснява държанието и на част от служебните министри. „ Те са назначени кано специалисти, само че най-нормалното е краткотрайно да си замразят участието на управителните органи в партията. Служебното държавно управление би трябвало да провежда почтени избори, а министърът на правораздаването става и желае оставката на водача на една от партиите, които ще взе участие в изборите. Това не е редно “, безапелационен е той. И продължи: „ От тях се желае безпристрастност, а те желаят оставки. Да не приказваме за други служебни министри, които не са членове на Българска социалистическа партия, като Пеканов. Вместо да си гледа работата като вицепремиер, се занимава с активността на Българска социалистическа партия. “
На финала Ангелов разяснява, че управлението на левицата ще си поеме отговорността за резултата на Българска социалистическа партия от последните избори, само че не по този метод. „ Това беше тежък удар по имиджа на партията. Много от тези хора се занимават с сходни неща от много време. Като не симпатизираш на тази партия, има нова “Левицата “ в този момент “, заключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР